walaupun sedih, tapi kite kena lalui..

Saturday, December 31, 2011

ape nk bebel kt blog kali nieyh..
heee..meby nk simpulkan sume yg t'jadi kt cik ekin 2011 kot..
macam2 cik ekin kot ada dpt time 2011 nieyh...
firstly, nk ucapkan.. " SELAMAT TAHUN BARU 2012 ", mungkin t'lalu awl nk wish..
huu~
ape yg t'jadi kt sy 2011 ?

# january 2011 : mestilah smbut buffday kan. mlm 16 dgn mber2. n mlm 17 dgn en.bf ! [awesome ! rendu sgt ]

# February 2011 , march 2011, April 2011 , may 2011 : last semester at Uitm Segamat..alhamdulillah grad on time..  :)

# jun 2011 : heee anniversary kami ke 1 taun [ ha poyo kan.. ngeee , tpi ta kesah. ], g pntai mersing.. yg banyak katak.. T___T [ en.bf nk p lagi buleyh tak ? T___T ] ,

# July 2011 , august 2011 : duk umah kejer, maklumlah tunggu org dtg merisikkan.. HAHA ! , akhirnyer datang juga risikan tue.. [ risikan smbung pengajian ke UiTM Arau, Bachelor in Management Math , alhamdulillah.. syukur ya allah ]

# Sept 2011 : yeaaa , dah terima risikan tue.. dh jadi tunangan org di Uitm arau.. [ mean, dh jdi student okay.. tuang org tue belom lgi.. tunggu en.bf ! ]

# October 2011 : yeaaaa , sy dah convo.. hooray. alhamdulilla. dpt bg mak ayah hadiah dah.. ngis taw.. :)

- sebenarnye banyak lagi, 2011 -

sy diduga, mak sakit waktu raya pertama, takleyh jalan. tpi alhamdulillah.. sihat dah..
then satu lagi sy di duga olleh ALLAH, utk buktikan cinta jarak jauh.. mulanye ia okay. tpi bila ALLAH tue duga hati kami berdua.. hbugn kami hampir jer.. tpi kuatkan juga..HATI adalah kawalan minda + nafsu kite, ALLAH tue hnya menduga kite dgn hadirnye seorg lelaki/perempuan di hadapan kite, utk uji hati kite akn kuat atau tak. tapi akhirnya hati kite tak kuat.. tak kuat atas sebab pasangan kite jauh..bukan tue caranya, jadilah s'seorg yg pgg pda hati. kuatkan hati. insyaallah sume tue akn okay, org bercinta jauh jugak kan. len2 ngara, ujian mcm2 lagi. tpi mereka kuat sbb kuat hadapi sumenyer,, doakan saya n en.bf kuat okay. love my family. love my life, frenz n en.bf ! :)

p/s : dugaan + cabaran membuatkan kite menjadi lebih matang, tapi hanya satu yg ada pda diri aku, sebagai s'org perempuan, kite pasti malu utk hadir dlm hidup s'org yg dh b'status kan.. sbb kite taw ape mereka rasa [ aku hanya manusia biasa ] .

------- celoteh cik ekin -------

moga ia yg baek untuk kite..


Friday, December 30, 2011

maaflah..
saya tak cantik..
saya tak pandai sangat..
saya tak penah minta ape2...
tapi saya minta hargai..
tpi sy b'syukur dgn ape yg ALLAH beri pda sy ..
alhamdulillah..

# off.. final.. #

cinta sejati :)

Thursday, December 29, 2011

" sejak azali, ALLAH dh tentukan sape jodoh kite..
tpi tak slhkan if kite merancang... "

ape kes ngn tajuk atas tue ?
heee :D
lepas " ombak rindu ", tgk pula " tentang dhia.. "
ok sgt2 sweet ea..
emo, sedih,cinta, syg
sume ade kan..
sgt rmai org yg tgk dua cerita nie,,.
t'masuk lah sy..:D
ssh nk cri cinta yg sejati kan.
cinta yang suci..
cinta yang setia..
yang snggup lakukan pngorbanan...
seribu dalam satu..
"lelaki yang baik, hanya untuk wanita yang balik.. dan di sebaliknya..."
sy bukan lah s'org yg baek.. T___T
tpi suke ada satu ayat nie..
" kite korbankan cinta kite, untuk melihat org yg kite syg bhgia.. "
ayat  nie ade t'sisip kt cerita "tentang dhia"
tpi b4 nie sy penah ckp ayt nieyh kt someone..
:))

# cinta yang sebenar... Insyaallah,..sejauh mna pun dugaan dlm hadapi cinta..
sy percaya, one day kite akan dpt cinta tue kan :) #

:: i love you :) ::

setiap p'temuan mesti ade p'pisahan..

Tuesday, December 27, 2011

video 
love it , raikan sy buat yg t'akhir di segamat :)


heeeee..
kan dah rindu kt sume org yg ade kt kampus lame..
nieyh bru tgk pic dgn roomate..
belom lgi ngn kawan2 , club , n chenta ..
uhhhh ~
tgk video kami..
mmg buat aku gelak2...
nk ngis pun ade..
takpe t jumpe lagi..
insyaallah ...
bila adik2.. hargai s'org kakak :)),tengs sume.. mish u olss.. :)


try it

Monday, December 26, 2011

cube nk melembutkan hati,,
nk sejuk hati ..
nk gelak2 balik.
nk ketawa2 blik..
nk senyum dgn ikhlas..
bukan plastik lgi dah..
tpi kdg2 cume t'pikir...
kenapa masih ade lagi kesabaran tue..
even belom ada jawapan lagi..
hope 1 day pasti dpt jawapan tue..
sabar yer ... 
doa yg mampu ..
amin ..

hari demi hari

# bila nk start study nieyh cik ekin ! ???? 
# tinggal 1 week je lagi nk final ... :| 
# hope sume okay :) 
amin ... 
nak dapat kejayaan kt degree .. plz wake up cik ekin .. !!

my beloved follower .

tengs to all follower,, padahal tak byk mna pon...
bukan bjuta2 follower pon, tpi sje kan tgh busan so ade idea nk ucap tengyouuu to follower2 mrs.cokelat :D 
sorrryy blog tak seberapa nie, lagipun belog nieyh just teman sy, time happy, sedih, suke, duka, sume ade..
beselah manusia kan..
macam2 perasaan n dugaan yg dpt..
so kt belog nieyh..
sy suke luah kan mcm2..
[ tpi bukan utk mcri publisiti ke hape, huhuhhu .. ]
belog adalah diary hidup saya :)

tengs sume :) .. insyaallah sy akn sentiasa jalan2 ke blog kamu sume :))

kau buat aku menangis ..

Friday, December 23, 2011

- ombak rindu -
- rapuh oppik -

# kbai, kena kemas barang,, nk pindah kampus . :)))))) #
eh.. silap . sbb nk tukar rumah jer ..
harapan jer cik ekin nk tukar kampus kan ...
dah cinta Uitm Arau dah ^___^

fikiran .

smbil study dlm class ...
fokus tak kamu cik ekin ?
mestilah bukan 100% tak fokus kan .
mcm2 aku fikir..
aku rasa rendah diri sgt2..
mcm2 hal aku rasa looser t'amat sgt...
study ?
cinta ?
everything..
then , waktu nk hbis class ..
lecturer aku ckp
" org yg berlagak tueh, dier lah org yg tak pndai.. tetapi org yg terlalu yg merendah diri .. die lah org yg pling dihormati ..  " betol or tak.. tak tahu lah sy... T___T

" kalau kite dlm masalah, bermakna kite di uji.. kite kena kuat hadapi sume tue .. "

" ilmu adalah cahaya "

- sy syg blog sy -

kata-kata

# busan . KBAI . #
# sakit  . MEKASIH #
# malas . NAK PINDAH KAMPUS ? #
# mood study . TAK DATANG LAGI #
# balik . JAUH NYER N9 TUEEEE #
# rindu . KAT SAPA ? #
# sayang . SIAPA ? #
# cinta . WHO ? #



mid term vs study week.

alhamdulillah, aku dah lalui minggu yg sgt2 busy ,
n buleyh di kata kan lautan tsunami sume mmg dh sampai lah . uh!
as long aku 1 week nieyh, byk sepikan diri . HAHAHA !
dingin bagai sume pakej ..
dgn busy nk kemas umah ..
budak2 diploma cuti mid term..
aku cuti study week...
sedihhhhhhhhh..
tak dapat balik......
:'(


# busan #

- aku sayang blog aku -

ape yang aku nak cakap 20 hb nieyh ?

Tuesday, December 20, 2011

nothing !
i'm down ..
btw, aku mesti kuat, sbb aku tahu ALLAH sntiasa ade dgn aku .
n masih ade yg sayang aku ... 

p/s : sayonara :) 
i have a lots test .. 
mcm nk meletop jer sumenye ..
 tapi ape pun " SABAR ", 

sabarla wahai hati, 

mencuri , tercuri ????

Monday, December 19, 2011

suke ayat2 mcm nie
# curi itu haram, curi hati takpe.
# curi  gitar jgn, curi hati takpe.

# now i punyer status plak " NAK CURI HATI BULEYH, TAPI BIA LAH HATI TUE BUKAN HAK ORANG LAIN "

sekian ....

p/s : tak prlu kasihan org len, berada di mana kamu berdiri sekarang  :))

hiasan saja :))

ber - B - Q ^__^

so far benda nie dah lame, baru terasa nak m'update...
sbb nk sedapkan hati .. T_________T


classmate shayer , cool ^____^

nie jer guy yg ade kt class shayer . hek2 :D

permulaan nk buat BerbeQU niey [padahal sume dah lapaw dah tue ]

jgn tiru aksi nie. HAHAHA ! poyo.. heee :D

anak2 dara dlm class :)

p/s : aktiviti semester nie.. :) hope jumper lagi. n jom sume fokus kt FINAL pula ^___^ ,

tetibe t'igt pada lagu nie .

Sunday, December 18, 2011

Bila kau senyum, ku gembira
Bila kau sedih, ku menangis
Bagai taman rindukan kembang
Ku rindu wajahmu oh sayang

Di mana saja kau berada
Ku kan tetap bersamamu
Walaupun jasadku jauh
Namun hati tetap padamu

Bila saja halangan menimpa
Kerna cinta ada ku tetap setia
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai dalam syurga

Biar masa berganti masa
Biar pun musim berganti musim
Telah kukatakan padamu oh sayang

Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan

Jika kau tanya pada rembulan
Mengapa cahaya berseri-seri
Nanti jawabnya kepada mu
Kerna dikau cinta padaku

Ku persembahkan kepada mu
Sekuntum bunga mawar merah
Kau terima sambil tersenyum
Kembang yang harum kau cium

Bila saja halangan menimpa
Kerna cinta ada ku tetap setia oh...
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai dalam syurga

Dua insan sedang bercinta
Dua insan berjanji setia

Telah kukatakan padamu oh sayang
Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan

Bila kau senyum, ku gembira
Bila kau sedih, ku menangis
Bagai taman rindukan kembang
Ku rindu wajahmu oh sayang

Di mana saja kau berada
Ku kan tetap bersamamu
Walaupun jasadku jauh
Namun hatiku tetap padamu


p/s : sumenya ade maksud (':

minggu ini .

sila sabar kn diri yer.
sbb banyak st nieyh ..

19 : listening I & II jepun , antar video [ weksss pdn muke ]
20 : takda paper. tapi tak suke lah T___T 
21 : pgi test logic , malam test ode [ tunjuk kan gigi ^__________^ ]
22 : test ctu [ 30 soklan, objective. hentam bole ker ? T____T ]
24 : test algebon II [ org dh start study week, kamu msih ade test lagi :))))) ]


p/s : soory . i hate u . :))

tak dapat yg itu, takper lah . len kali taw.

Saturday, December 17, 2011

sy rasa happy sbb dh bg s'org ape dier nak, even tak minx tpi sy tahu itu dier nak, even tak mahal sgt...
tapi harini, sy tibe2 beli gelang kaki [ ganti gelang kaki sy dgn kwn baek sy, yang sy dh t'putuskan. ]
then tetibe sy minat kt jam tangan tue ..
T_____T, puas cri kt alor star.. tapi syg. kol akk sedara, dier kata " vincci " tue ada kt penang.!  T____T .
takpe lah sabar yer wahai hati . t mesti dapat kan ..

jam nie just hiasan.. tapi from vincci juga lah, sy nk beli wana merah or hitam T___T. sabar ea cik ekin. t kite cari taw :)

akhirnya t'ombak juga.

setelah menyabarkan diri nk tgk " ombak rindu "
17.12.2011 : dpt juga tgk wayang citer ombak rindu ni, setelah stress sngat dgn mcm2 hal yg jadi kan . huu~
[tak sedar hang cik ekin , next week byk test. then final T___T ]

pape pun just nk komen, citer tue sgt best..

p/s : cinta tak pernah kejam, tetapi manusia yang tak pernah menghargainya, sebab manusia tak pernah tahu dimana kaca n di mana permata .. mungkin ia akan tahu pabila ia hilang... 

kepada manusia yang tgh b'cinta.. hargai lah pasangan anda.. jgn terlalu TAMAK utk mengerjar sesuatu yg tak dpt..  :)

lalui hari2 demi hari dgn keadaan yg tak stabil.

Wednesday, December 14, 2011

_ test melambak, beselah dh nk final _
_ terasa nak jumper someone, tapi takpelah senyap n pendam T____T _
_finish already 2nd week yg t'akhir nieyh, next week jdi zombi lah kamu yer cik ! sbb bederet2 test ! amik kau _
_busy dgn p'siapan rumah baru , hope sume okay _



_ hurting, tapi takpe KAMU KUAT KAN ! KAMU BOLEH PUNYER ! AMIN :) _
_ sila senyap mulut kamu cik punyer blog, sbb jgn nk bebel2. HAHAH _
_ sila sabarkan diri kamu yer cik ! _
_ 2 week lagi nk final ! _
hope sume okay ^__^
amin :)



♥ CTU 553 : 4 JAN ♥  ECO 415 : 8 JAN ♥  PHI 454 : 11 JAN ♥  MATH 422 : 13 JAN  ♥  MATH 522 : 17 JAN ♥  MATH 523 : 19 JAN

tak perlu cakap belakang ,
teknologi hujung jari..
search jer nama anda..
package..
sume ade..

___senyum___

#sy hanya girl yang biasa saja#
#terima org dgn s'adanya#
#respect org lgi penting..#
#sy percaya cinta sy..#



__________ study ______________

kalau tak da angin . takkan pokok akn b'goyang ?

" queen control " wow...
ayat dr nieyh ?
apekah ?
bukan ker penah ckp " ye, sy phm perasaan awk tue .. sy pun penah hadapi "
then ape ?
awk buat ape plak ek ?
before nie awk pun penah b'pnyer..
then penah ckp penah merasai,,
so nape ek ?
nape perlu kate org len " queen control "
. terima kasih awk.
sgt2..

#tak perlu mencari cinta sbb cinta tue akn dtg , sbb manusia bukan 100% perfect#
#u have a own life, u should stop everything#
#sila berada di situasi ini#


__ senyum, even kite sndiri sakit __

i'll go

Monday, December 12, 2011

jika kamu nak saya pergi, sy akn pergi.. untuk melihat kegembiraan kamu ....

_ nie org takda keje _

Sunday, December 11, 2011

amik ! pic nieyh besaq kan T___T. huuu ~ [ tipu lah aku tak rindu kan ! ]

p/s : t'gedik sgt ..

semua nya ade jalan cerita.

semua nye ade disini, saya buat sebab saya mmg hargai kamu.. btw tengs for 18 months kite bersama.. 
p/s : tengs chenta for 10.june.2010 ^___^

spechlesss .

# dulu kata tak tahu, tapi bila tgk ade jer dlm list uh [ ape2 pun senyum ] #
# dulu kate dah clear , bila t'google, amik hang. jumper dah ALLAH maha adil kan . [ ape2 pun nagis lah ] #
# dulu kate jgn nk campurkan org , tpi bila senyap. makin jadi . so jgn tnya Y la kan  [ sila senyum lagi ] #
# bila nk letak berdua , 1001 alasan,bila jumper kat citu . speechlessss [ cian diri kamu cik alovera ] #
# dulu kata " sy pun penah rasai mcm awk rasa " tpi bila tnya senyap.. [ sabar ye cik alovera ] #
# jgn kate sy degil, [ yup, degil sgt ] #
# bile sebut pasal adil, then tnya tentang ADIL kt diri sy, jwb "tak adil" [ALLAH jer taw hati cik alovera nie ]#

# maaf.soor.t'gt sorry. sy merayu kt awk. [ itu kata2 y aku dpt ]#
# penah fikir ker ape AKU RASA ?#
# sgt emotional, ap2 pun aku bersyukur #
# facebook dh takda, tpi ntah spe yg on kan ntah , [ igtkn dh buang cik cokelat tueh kan,senyum ja hati =.= ] #

- sejauh mana pun tumpai tue melompat, akhirnya jatuh juga kat tanah -

p/s : sy belum penah mencari sape2 lagi . sebab sy tahu hati sy DEKAT KAMU . sy masih hargai kamu.. sy masih respect kamu, sbb tue sy tak penah buat pic mcm mne sy penah lihat . btw tengs sbb sume nieyh sy masih kuat .


bile tgk pic nieyh, buat aku t'senyum . kdg2 buat aku menangis. sebab ..........  T___T

aku tahu DIE ada .

kalau kita diKECEWAkan apa yang kita buat ? ::
(-_-,) - Mestilah MENANGIS dan TERKILAN

:: sebab......?? ::
(-_-,) - Tak SANGKA orang sanggup buat kita macam tu

:: dan lepas tu kita BUAT APA ? ::
(-_-,) - Tak nak PERCAYA pada dia lagi !

:: macam tu ke ? ::
(-_-,) - Mestilah

:: TIDAK RASA ke KECEWA itu satu HADIAH dari ALLAH SWT ??? ::

(-_-,) - Sebab ?

♥ Dari kerana sebab KECEWA ALLAH SWT mengajar kita LEBIH bersikap BERHATI -HATI DAN JANGAN terlalu mengharap pada MakhlukNya , INDAHKAN ?

♥ JADI jangan sedih sangat , INGAT kita ada ALLAH SWT yang SENTIASA bahagiakan kita

Insya-Allah...
 
- borrow status frenz fb ! -

kau buat aku menangis

Thursday, December 8, 2011


lagu nie buat aku menangis dan buat aku kuat..
walaupun kite sedih.
aku yakin ALLAH sentiasa ada dgn kita :)

persoalan *______*

Wednesday, December 7, 2011

setelah difikirkan ..


just nk ungkaikan soklan ini..

# kenapa lelaki bila tahu girlz yg die minat, dier akn stop utk dpt kan lelaki itu ?#

#kenapa org perempuan pula, bila dh tahu lelaki itu hak org lain still nk dptkan juga [ i'm sorry , aku bukan begitu coz i'm will respect kaum i sendiri =) ]#

bawa sy same2 ke sana wahai adam .. :)

wahhh . !!
blog dh b'habuk...
seyesly
ssb busy sgt,
so tak ade mood nk update blog..
TODAY aku nk senyum mcm bese time aku diploma dulu
aku TAK kesah lah puting beliung , gunung berapi ape yg meletup mlm tadi.
btw i already deactive my fb..
klu rse aku nk onn aku on lah t.. T_______________T
tpi biar lah dulu..

#ape pon biarlah org buat kite, hipe kite tak balasnyer, sila sedarkan diri anda , sy sgt smalu bile sy kcu life org#

#quiz *_______________*#

#kawal mata bengkak~ hooray berjaya tak tunjuk mata bengkak#

#now i wif my twitter & blog, kisah hidup aku.. yg penting aku tak buat pic aku ngn org len.. yg buleyh buat sume org tak senang.. coz aku pun ade cinta aku.. sbb aku SEDAR aku SIAPA#

nangis puas2 taw =)