walaupun sedih, tapi kite kena lalui..

Saturday, December 31, 2011

ape nk bebel kt blog kali nieyh..
heee..meby nk simpulkan sume yg t'jadi kt cik ekin 2011 kot..
macam2 cik ekin kot ada dpt time 2011 nieyh...
firstly, nk ucapkan.. " SELAMAT TAHUN BARU 2012 ", mungkin t'lalu awl nk wish..
huu~
ape yg t'jadi kt sy 2011 ?

# january 2011 : mestilah smbut buffday kan. mlm 16 dgn mber2. n mlm 17 dgn en.bf ! [awesome ! rendu sgt ]

# February 2011 , march 2011, April 2011 , may 2011 : last semester at Uitm Segamat..alhamdulillah grad on time..  :)

# jun 2011 : heee anniversary kami ke 1 taun [ ha poyo kan.. ngeee , tpi ta kesah. ], g pntai mersing.. yg banyak katak.. T___T [ en.bf nk p lagi buleyh tak ? T___T ] ,

# July 2011 , august 2011 : duk umah kejer, maklumlah tunggu org dtg merisikkan.. HAHA ! , akhirnyer datang juga risikan tue.. [ risikan smbung pengajian ke UiTM Arau, Bachelor in Management Math , alhamdulillah.. syukur ya allah ]

# Sept 2011 : yeaaa , dah terima risikan tue.. dh jadi tunangan org di Uitm arau.. [ mean, dh jdi student okay.. tuang org tue belom lgi.. tunggu en.bf ! ]

# October 2011 : yeaaaa , sy dah convo.. hooray. alhamdulilla. dpt bg mak ayah hadiah dah.. ngis taw.. :)

- sebenarnye banyak lagi, 2011 -

sy diduga, mak sakit waktu raya pertama, takleyh jalan. tpi alhamdulillah.. sihat dah..
then satu lagi sy di duga olleh ALLAH, utk buktikan cinta jarak jauh.. mulanye ia okay. tpi bila ALLAH tue duga hati kami berdua.. hbugn kami hampir jer.. tpi kuatkan juga..HATI adalah kawalan minda + nafsu kite, ALLAH tue hnya menduga kite dgn hadirnye seorg lelaki/perempuan di hadapan kite, utk uji hati kite akn kuat atau tak. tapi akhirnya hati kite tak kuat.. tak kuat atas sebab pasangan kite jauh..bukan tue caranya, jadilah s'seorg yg pgg pda hati. kuatkan hati. insyaallah sume tue akn okay, org bercinta jauh jugak kan. len2 ngara, ujian mcm2 lagi. tpi mereka kuat sbb kuat hadapi sumenyer,, doakan saya n en.bf kuat okay. love my family. love my life, frenz n en.bf ! :)

p/s : dugaan + cabaran membuatkan kite menjadi lebih matang, tapi hanya satu yg ada pda diri aku, sebagai s'org perempuan, kite pasti malu utk hadir dlm hidup s'org yg dh b'status kan.. sbb kite taw ape mereka rasa [ aku hanya manusia biasa ] .

------- celoteh cik ekin -------

moga ia yg baek untuk kite..


Friday, December 30, 2011

maaflah..
saya tak cantik..
saya tak pandai sangat..
saya tak penah minta ape2...
tapi saya minta hargai..
tpi sy b'syukur dgn ape yg ALLAH beri pda sy ..
alhamdulillah..

# off.. final.. #

cinta sejati :)

Thursday, December 29, 2011

" sejak azali, ALLAH dh tentukan sape jodoh kite..
tpi tak slhkan if kite merancang... "

ape kes ngn tajuk atas tue ?
heee :D
lepas " ombak rindu ", tgk pula " tentang dhia.. "
ok sgt2 sweet ea..
emo, sedih,cinta, syg
sume ade kan..
sgt rmai org yg tgk dua cerita nie,,.
t'masuk lah sy..:D
ssh nk cri cinta yg sejati kan.
cinta yang suci..
cinta yang setia..
yang snggup lakukan pngorbanan...
seribu dalam satu..
"lelaki yang baik, hanya untuk wanita yang balik.. dan di sebaliknya..."
sy bukan lah s'org yg baek.. T___T
tpi suke ada satu ayat nie..
" kite korbankan cinta kite, untuk melihat org yg kite syg bhgia.. "
ayat  nie ade t'sisip kt cerita "tentang dhia"
tpi b4 nie sy penah ckp ayt nieyh kt someone..
:))

# cinta yang sebenar... Insyaallah,..sejauh mna pun dugaan dlm hadapi cinta..
sy percaya, one day kite akan dpt cinta tue kan :) #

:: i love you :) ::

setiap p'temuan mesti ade p'pisahan..

Tuesday, December 27, 2011

 
love it , raikan sy buat yg t'akhir di segamat :)


heeeee..
kan dah rindu kt sume org yg ade kt kampus lame..
nieyh bru tgk pic dgn roomate..
belom lgi ngn kawan2 , club , n chenta ..
uhhhh ~
tgk video kami..
mmg buat aku gelak2...
nk ngis pun ade..
takpe t jumpe lagi..
insyaallah ...
bila adik2.. hargai s'org kakak :)),tengs sume.. mish u olss.. :)


try it

Monday, December 26, 2011

cube nk melembutkan hati,,
nk sejuk hati ..
nk gelak2 balik.
nk ketawa2 blik..
nk senyum dgn ikhlas..
bukan plastik lgi dah..
tpi kdg2 cume t'pikir...
kenapa masih ade lagi kesabaran tue..
even belom ada jawapan lagi..
hope 1 day pasti dpt jawapan tue..
sabar yer ... 
doa yg mampu ..
amin ..

hari demi hari

# bila nk start study nieyh cik ekin ! ???? 
# tinggal 1 week je lagi nk final ... :| 
# hope sume okay :) 
amin ... 
nak dapat kejayaan kt degree .. plz wake up cik ekin .. !!

my beloved follower .

tengs to all follower,, padahal tak byk mna pon...
bukan bjuta2 follower pon, tpi sje kan tgh busan so ade idea nk ucap tengyouuu to follower2 mrs.cokelat :D 
sorrryy blog tak seberapa nie, lagipun belog nieyh just teman sy, time happy, sedih, suke, duka, sume ade..
beselah manusia kan..
macam2 perasaan n dugaan yg dpt..
so kt belog nieyh..
sy suke luah kan mcm2..
[ tpi bukan utk mcri publisiti ke hape, huhuhhu .. ]
belog adalah diary hidup saya :)

tengs sume :) .. insyaallah sy akn sentiasa jalan2 ke blog kamu sume :))

kau buat aku menangis ..

Friday, December 23, 2011

- ombak rindu -
- rapuh oppik -

# kbai, kena kemas barang,, nk pindah kampus . :)))))) #
eh.. silap . sbb nk tukar rumah jer ..
harapan jer cik ekin nk tukar kampus kan ...
dah cinta Uitm Arau dah ^___^

fikiran .

smbil study dlm class ...
fokus tak kamu cik ekin ?
mestilah bukan 100% tak fokus kan .
mcm2 aku fikir..
aku rasa rendah diri sgt2..
mcm2 hal aku rasa looser t'amat sgt...
study ?
cinta ?
everything..
then , waktu nk hbis class ..
lecturer aku ckp
" org yg berlagak tueh, dier lah org yg tak pndai.. tetapi org yg terlalu yg merendah diri .. die lah org yg pling dihormati ..  " betol or tak.. tak tahu lah sy... T___T

" kalau kite dlm masalah, bermakna kite di uji.. kite kena kuat hadapi sume tue .. "

" ilmu adalah cahaya "

- sy syg blog sy -

kata-kata

# busan . KBAI . #
# sakit  . MEKASIH #
# malas . NAK PINDAH KAMPUS ? #
# mood study . TAK DATANG LAGI #
# balik . JAUH NYER N9 TUEEEE #
# rindu . KAT SAPA ? #
# sayang . SIAPA ? #
# cinta . WHO ? #



mid term vs study week.

alhamdulillah, aku dah lalui minggu yg sgt2 busy ,
n buleyh di kata kan lautan tsunami sume mmg dh sampai lah . uh!
as long aku 1 week nieyh, byk sepikan diri . HAHAHA !
dingin bagai sume pakej ..
dgn busy nk kemas umah ..
budak2 diploma cuti mid term..
aku cuti study week...
sedihhhhhhhhh..
tak dapat balik......
:'(


# busan #

- aku sayang blog aku -

ape yang aku nak cakap 20 hb nieyh ?

Tuesday, December 20, 2011

nothing !
i'm down ..
btw, aku mesti kuat, sbb aku tahu ALLAH sntiasa ade dgn aku .
n masih ade yg sayang aku ... 

p/s : sayonara :) 
i have a lots test .. 
mcm nk meletop jer sumenye ..
 tapi ape pun " SABAR ", 

sabarla wahai hati, 

mencuri , tercuri ????

Monday, December 19, 2011

suke ayat2 mcm nie
# curi itu haram, curi hati takpe.
# curi  gitar jgn, curi hati takpe.

# now i punyer status plak " NAK CURI HATI BULEYH, TAPI BIA LAH HATI TUE BUKAN HAK ORANG LAIN "

sekian ....

p/s : tak prlu kasihan org len, berada di mana kamu berdiri sekarang  :))

hiasan saja :))

ber - B - Q ^__^

so far benda nie dah lame, baru terasa nak m'update...
sbb nk sedapkan hati .. T_________T


classmate shayer , cool ^____^

nie jer guy yg ade kt class shayer . hek2 :D

permulaan nk buat BerbeQU niey [padahal sume dah lapaw dah tue ]

jgn tiru aksi nie. HAHAHA ! poyo.. heee :D

anak2 dara dlm class :)

p/s : aktiviti semester nie.. :) hope jumper lagi. n jom sume fokus kt FINAL pula ^___^ ,

tetibe t'igt pada lagu nie .

Sunday, December 18, 2011

Bila kau senyum, ku gembira
Bila kau sedih, ku menangis
Bagai taman rindukan kembang
Ku rindu wajahmu oh sayang

Di mana saja kau berada
Ku kan tetap bersamamu
Walaupun jasadku jauh
Namun hati tetap padamu

Bila saja halangan menimpa
Kerna cinta ada ku tetap setia
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai dalam syurga

Biar masa berganti masa
Biar pun musim berganti musim
Telah kukatakan padamu oh sayang

Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan

Jika kau tanya pada rembulan
Mengapa cahaya berseri-seri
Nanti jawabnya kepada mu
Kerna dikau cinta padaku

Ku persembahkan kepada mu
Sekuntum bunga mawar merah
Kau terima sambil tersenyum
Kembang yang harum kau cium

Bila saja halangan menimpa
Kerna cinta ada ku tetap setia oh...
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai dalam syurga

Dua insan sedang bercinta
Dua insan berjanji setia

Telah kukatakan padamu oh sayang
Hanya kuasa Tuhan dapat memisahkan

Bila kau senyum, ku gembira
Bila kau sedih, ku menangis
Bagai taman rindukan kembang
Ku rindu wajahmu oh sayang

Di mana saja kau berada
Ku kan tetap bersamamu
Walaupun jasadku jauh
Namun hatiku tetap padamu


p/s : sumenya ade maksud (':

minggu ini .

sila sabar kn diri yer.
sbb banyak st nieyh ..

19 : listening I & II jepun , antar video [ weksss pdn muke ]
20 : takda paper. tapi tak suke lah T___T 
21 : pgi test logic , malam test ode [ tunjuk kan gigi ^__________^ ]
22 : test ctu [ 30 soklan, objective. hentam bole ker ? T____T ]
24 : test algebon II [ org dh start study week, kamu msih ade test lagi :))))) ]


p/s : soory . i hate u . :))

tak dapat yg itu, takper lah . len kali taw.

Saturday, December 17, 2011

sy rasa happy sbb dh bg s'org ape dier nak, even tak minx tpi sy tahu itu dier nak, even tak mahal sgt...
tapi harini, sy tibe2 beli gelang kaki [ ganti gelang kaki sy dgn kwn baek sy, yang sy dh t'putuskan. ]
then tetibe sy minat kt jam tangan tue ..
T_____T, puas cri kt alor star.. tapi syg. kol akk sedara, dier kata " vincci " tue ada kt penang.!  T____T .
takpe lah sabar yer wahai hati . t mesti dapat kan ..

jam nie just hiasan.. tapi from vincci juga lah, sy nk beli wana merah or hitam T___T. sabar ea cik ekin. t kite cari taw :)

akhirnya t'ombak juga.

setelah menyabarkan diri nk tgk " ombak rindu "
17.12.2011 : dpt juga tgk wayang citer ombak rindu ni, setelah stress sngat dgn mcm2 hal yg jadi kan . huu~
[tak sedar hang cik ekin , next week byk test. then final T___T ]

pape pun just nk komen, citer tue sgt best..

p/s : cinta tak pernah kejam, tetapi manusia yang tak pernah menghargainya, sebab manusia tak pernah tahu dimana kaca n di mana permata .. mungkin ia akan tahu pabila ia hilang... 

kepada manusia yang tgh b'cinta.. hargai lah pasangan anda.. jgn terlalu TAMAK utk mengerjar sesuatu yg tak dpt..  :)

lalui hari2 demi hari dgn keadaan yg tak stabil.

Wednesday, December 14, 2011

_ test melambak, beselah dh nk final _
_ terasa nak jumper someone, tapi takpelah senyap n pendam T____T _
_finish already 2nd week yg t'akhir nieyh, next week jdi zombi lah kamu yer cik ! sbb bederet2 test ! amik kau _
_busy dgn p'siapan rumah baru , hope sume okay _



_ hurting, tapi takpe KAMU KUAT KAN ! KAMU BOLEH PUNYER ! AMIN :) _
_ sila senyap mulut kamu cik punyer blog, sbb jgn nk bebel2. HAHAH _
_ sila sabarkan diri kamu yer cik ! _
_ 2 week lagi nk final ! _
hope sume okay ^__^
amin :)



♥ CTU 553 : 4 JAN ♥  ECO 415 : 8 JAN ♥  PHI 454 : 11 JAN ♥  MATH 422 : 13 JAN  ♥  MATH 522 : 17 JAN ♥  MATH 523 : 19 JAN

tak perlu cakap belakang ,
teknologi hujung jari..
search jer nama anda..
package..
sume ade..

___senyum___

#sy hanya girl yang biasa saja#
#terima org dgn s'adanya#
#respect org lgi penting..#
#sy percaya cinta sy..#



__________ study ______________

kalau tak da angin . takkan pokok akn b'goyang ?

" queen control " wow...
ayat dr nieyh ?
apekah ?
bukan ker penah ckp " ye, sy phm perasaan awk tue .. sy pun penah hadapi "
then ape ?
awk buat ape plak ek ?
before nie awk pun penah b'pnyer..
then penah ckp penah merasai,,
so nape ek ?
nape perlu kate org len " queen control "
. terima kasih awk.
sgt2..

#tak perlu mencari cinta sbb cinta tue akn dtg , sbb manusia bukan 100% perfect#
#u have a own life, u should stop everything#
#sila berada di situasi ini#


__ senyum, even kite sndiri sakit __

i'll go

Monday, December 12, 2011

jika kamu nak saya pergi, sy akn pergi.. untuk melihat kegembiraan kamu ....

_ nie org takda keje _

Sunday, December 11, 2011

amik ! pic nieyh besaq kan T___T. huuu ~ [ tipu lah aku tak rindu kan ! ]

p/s : t'gedik sgt ..

semua nya ade jalan cerita.

semua nye ade disini, saya buat sebab saya mmg hargai kamu.. btw tengs for 18 months kite bersama.. 
p/s : tengs chenta for 10.june.2010 ^___^

spechlesss .

# dulu kata tak tahu, tapi bila tgk ade jer dlm list uh [ ape2 pun senyum ] #
# dulu kate dah clear , bila t'google, amik hang. jumper dah ALLAH maha adil kan . [ ape2 pun nagis lah ] #
# dulu kate jgn nk campurkan org , tpi bila senyap. makin jadi . so jgn tnya Y la kan  [ sila senyum lagi ] #
# bila nk letak berdua , 1001 alasan,bila jumper kat citu . speechlessss [ cian diri kamu cik alovera ] #
# dulu kata " sy pun penah rasai mcm awk rasa " tpi bila tnya senyap.. [ sabar ye cik alovera ] #
# jgn kate sy degil, [ yup, degil sgt ] #
# bile sebut pasal adil, then tnya tentang ADIL kt diri sy, jwb "tak adil" [ALLAH jer taw hati cik alovera nie ]#

# maaf.soor.t'gt sorry. sy merayu kt awk. [ itu kata2 y aku dpt ]#
# penah fikir ker ape AKU RASA ?#
# sgt emotional, ap2 pun aku bersyukur #
# facebook dh takda, tpi ntah spe yg on kan ntah , [ igtkn dh buang cik cokelat tueh kan,senyum ja hati =.= ] #

- sejauh mana pun tumpai tue melompat, akhirnya jatuh juga kat tanah -

p/s : sy belum penah mencari sape2 lagi . sebab sy tahu hati sy DEKAT KAMU . sy masih hargai kamu.. sy masih respect kamu, sbb tue sy tak penah buat pic mcm mne sy penah lihat . btw tengs sbb sume nieyh sy masih kuat .


bile tgk pic nieyh, buat aku t'senyum . kdg2 buat aku menangis. sebab ..........  T___T

aku tahu DIE ada .

kalau kita diKECEWAkan apa yang kita buat ? ::
(-_-,) - Mestilah MENANGIS dan TERKILAN

:: sebab......?? ::
(-_-,) - Tak SANGKA orang sanggup buat kita macam tu

:: dan lepas tu kita BUAT APA ? ::
(-_-,) - Tak nak PERCAYA pada dia lagi !

:: macam tu ke ? ::
(-_-,) - Mestilah

:: TIDAK RASA ke KECEWA itu satu HADIAH dari ALLAH SWT ??? ::

(-_-,) - Sebab ?

♥ Dari kerana sebab KECEWA ALLAH SWT mengajar kita LEBIH bersikap BERHATI -HATI DAN JANGAN terlalu mengharap pada MakhlukNya , INDAHKAN ?

♥ JADI jangan sedih sangat , INGAT kita ada ALLAH SWT yang SENTIASA bahagiakan kita

Insya-Allah...
 
- borrow status frenz fb ! -

kau buat aku menangis

Thursday, December 8, 2011


lagu nie buat aku menangis dan buat aku kuat..
walaupun kite sedih.
aku yakin ALLAH sentiasa ada dgn kita :)

persoalan *______*

Wednesday, December 7, 2011

setelah difikirkan ..


just nk ungkaikan soklan ini..

# kenapa lelaki bila tahu girlz yg die minat, dier akn stop utk dpt kan lelaki itu ?#

#kenapa org perempuan pula, bila dh tahu lelaki itu hak org lain still nk dptkan juga [ i'm sorry , aku bukan begitu coz i'm will respect kaum i sendiri =) ]#

bawa sy same2 ke sana wahai adam .. :)

wahhh . !!
blog dh b'habuk...
seyesly
ssb busy sgt,
so tak ade mood nk update blog..
TODAY aku nk senyum mcm bese time aku diploma dulu
aku TAK kesah lah puting beliung , gunung berapi ape yg meletup mlm tadi.
btw i already deactive my fb..
klu rse aku nk onn aku on lah t.. T_______________T
tpi biar lah dulu..

#ape pon biarlah org buat kite, hipe kite tak balasnyer, sila sedarkan diri anda , sy sgt smalu bile sy kcu life org#

#quiz *_______________*#

#kawal mata bengkak~ hooray berjaya tak tunjuk mata bengkak#

#now i wif my twitter & blog, kisah hidup aku.. yg penting aku tak buat pic aku ngn org len.. yg buleyh buat sume org tak senang.. coz aku pun ade cinta aku.. sbb aku SEDAR aku SIAPA#

nangis puas2 taw =)

Smart and Elegance

Monday, November 28, 2011


hye sume . 
hee. just nk story...
about dis entry jerk ha.. 
" Smart and Elegance"
apekah itu ?
itulah tema dinner sy,, first time p dinner kt Uitm Arau nie ha.. 
ye lah ape2 pon cube lah pergi kan .
coment ?
hek2..
xtahu lah ..
so far oke cikit kot [ jgn nk jujur lah cik ekin oii .]
btw, yg best mcm bese lah aku mmg suke buat lari dr tema ha..
hek2..
sbbnyer..
ak mls.. 
so hentam jerk bju ape yg aku ade.. 


class kami, tpi abg kembar tue sje je join.. btw, senior sy kt segamat jugak .



bila segamat dgn segamat, riuh haaa :D

                                      

maaf ler over sgt :P
                                                 
                                                       
make over nyer kau cik ekin.. HAHA . ape2 pon best org ta kenal aku . tak nak make up ag larh mcm neiyh.. :D


salam maal hijrah :)

Sunday, November 27, 2011

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah 1433. Semoga kita semua dikurniakan keberkatan, dimurahkan rezki dan menjd manusia yg lebih baik
moga tahun ini buat aku lebih baek. amin :)
 

makin...

Thursday, November 24, 2011

again. again. again . pape pon tengs :)

aku masak ?

Sunday, November 20, 2011

menu harini . made by cik ekin, n cik ieyla buat tempe . n yg tolong2 jugak .

lauk semalam. made by cik ekin n cik lynn
wahh ! aku tak caye pon aku masak . sbb jujur lah, mrs.cokelat tak penah masak .
pling segan n malu masak kt rumah mak angkt, n judge masakan sy mestilah mak angkat n en.bf .. HAHA! okbai malu .
so far mereka kate sedap [ ok , pelik dah . sbb aku tak pndai masak ]
hek2 :D
men hentam je menu2 tue..
n nk sedap kan masakan.
tumbuk bawang putih n bawang merah .
insyaallah sedap :D

kisah sbgai seorg NR .

salam sume .
ha , kan bru kamu rse jdi student NR nieyh
wahh !
byk dugaan nyer weyhh ,
klu tak pndai jga diri ,
mmg giler lah kan..
huhuhu.
mcm aku pon 1st time ha duk umah sewa .
huuu~
byk advntage n disadvntage .

  • rumah sewa [ okbai , duit sewa lgi . sebulan rm120 , mahall nyer . tak masuk ag api n air :D , sabar ]
  • bab budak umah [ hik2, no coment lah yer , yg penting kena pndai2 lah yer , kena bijak kawal diri , kena tahu jga diri , kena hormat each other . okbai :D ]
  • yg penting jaga diri , n pling penting  jgn borosss :D
okbai , from mrs.cokelat .. study algebon, tpi update belog :D

nape awk buat hal . ):

Saturday, November 19, 2011

awak,
sy syg kot dgn awk,
nape buat hal hari nie,
tak kan sy nk tngglkan awk,
awk syg kot,
sbb tue sy ttp nk awk,
even awk tak cantek mcm mereka,
tpi awk byk korban kan utk sy ,
sedihnye ,
dkt awk jer tmpt sy luah n simpan sumenyer .
sume dgn awk .
if sy jumper yg len ,
sy tak kn lupe kan awk.
sy janji taw. 

awk, naper awk rosak .. huuu ~ byk msg dlm hnpon nieyh taw  =.=

p/s : entry nieyh tidak ade kena mengena dgn spe2 taw . hik2 . :P , entry yg gedix jap. OKBAI . :D

doakan ku :)

permata yang dicari . dh jumper ker ?  meby :P, insyaallah dah jumper. amin :)




sy suke lagu nie [ombak rindu]

Friday, November 18, 2011



Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

p/s : ombak rindu :)

PINK vs PASAR :D

malu kah ?
tpi org kate comel .
HAHAHA !  pasan na tue :D
nk tahu ker sbb ape ?
oke FINE , ta suke PINK colour .
tpi tdi pas jer turun keta . cik ila syg aku nieyh suh aku pki kasut PINK dier [ ok senyap jap .. grrr ~]
 dgn kasut pink tueh aku p pasar basah plak ha.
nasib lah ade selipar spare kt dlm keta . okbai p tukar kasut ,
takut t org PELIK tgk aku dlm pasar tueh nanti . hik2 :D

show off kasut jer , bukan org okieyh . " org kate kasut yg comel " ok bai, ta suke PINK . PELIk :PP

p/s :berjaya masuk pasar . hoorayy  ! suke sgt bau ikan . lalala :P

no words *_*

just a word 
 
okbai. nie betol2 ta main2 ok =.=

suke tgk bila ..

Thursday, November 17, 2011

  • suke tgk laki solat , [ ya allah sejuk nyer hati , satu hari mesti akn solat same2 , dier sbgai imam utk aku .. * ok bai lmbt lgi ..  + tapi sy penah tgk, reality oke .. dimana itu rahsiaa :P + ]
  • suke tgk laki pki baju melayu , jujur suke sgt2 oke .
  • suke laki pki bju kemeja . ewww , smart lah :P
  • suke laki pki bju belang2 , then pki suar pendek . HAHAHAH :P , tpi bukan lah short sgt , agak2 ttp aurat yer :D
  • sgt t'haru lelaki yg penah m'ngalirkan air mata utk s'suatu p'kara :) 

gedix di petang ini . gilerr :P

repair my blog :D

yes!
akhirnyer, dpt jugak masa dgn blog nieyh .
ta byk sgt lah yg aku tukar ,
just layout,
n tambah recent activity blog shayer nieyh :D
*ok gedix *
then tambahkan bloglist yg jdi pilihan ,
sorry spe yg shayer ta buat tue ,
if nak buleyh jer , t twit2 sy , kt blogger [ wahh blog pon ade twitt ker ? tipu jer KAN ? ].
heeee :D
just leave your link, t sy list kan blog anda :P

wahh ! heaven

okeyh dh hbis mnggu yg m'busykan.
yg memenatkan .
done.
hoooray !
[giler kau , final tak lgi. soo jgn harap nk hooray sakan na oke ! ]
dlm masa minggu nie jer.
ok dpt mcm2 dugaan .
test oh test !
hampir give up.!
seyesss .
tpi kuatkan jugak .
nk b'jaya.
bab kata lecture " yg lepas biarkan lepas, jgn fikir lgi.. now fokus on test n final akn dtg oke "
okeyhh baek .
dh janji kt diri.
nk buat betol2 dlm test akn dtg .
amin .
mudahan :)

  ♥ update blog dlm keadaan tgn sakit kena minyak panas , 2 tempat lgi tueh. pedih sgt !  [ be careful ye cik ekin ! ] ♥
  ♥ pastue t'kurung dlm bilik, cuak gilerr2 sbb bukak pin2 bilik tak buleyh, at last kopak kan pintu bilik ,alhamdulillah selamat :)  ♥

(*_*)  nie muka CUAK  ~ hurmm



bile aku jatuh .

Wednesday, November 16, 2011

rasenyer lame tak tgk blog aku yg tak seberapa nie.
maaflah byk masalah negara .
nk citer.
for dis week after cuti .
ok fine !
aku jatuhg t'sungkur.
sgt2 jatuh .
aku sedih.
aku menangis
aku frust .
sbb test aku yg tak mmberansangkan .
1st time aku dpt mcm tue.
mmg takder mood sgt2.
huu~
agak2 pling rndah dlm class aku dpt .
FAIL oke !
---- cryinggg ----

tpi dlm masa yg same ade juga yg mbuatkan ak gembira walaupun plastik.

aku igt ayt nieyh "kita merancang, Allah juga merancang, tetapi sebaik-baik perancangan adalah dri Allah. Kejayaan yg paling indah adalah kejayaan yang t'cipta selepas kegagalan . Don't give up, take it slowly " - thanx bg..

and ade lgi sorg " along pape pon minx maaf jer , lembutkan hati . oke dah buat "

okbai . merepek ptg2 nieyh :D

 

my twitter .

Tuesday, November 15, 2011

done fb, so on twitter. spe nk follow.
follow lah. tak show off. coz itu hak sy. dats is my twitter.
nk tnjuk background jer. heee :D .
sbb rindu sgt kn nk pic tue.
so aku buat ia sbgai background aku kt twitter.
tak suke snyap . coz i appreciate everything we have done selama 17 bulan lamer mcm nieyh .
huu ~

dats is my twitter.. i'm gediz for the background .watever lah :D

again i dpt tag ! dr cik una.. :D

Sunday, November 13, 2011

tak nak kenal kan diri .
nk jwb jer soklan nieyh.
sbb blurr suda..
hahahaha !

dgr ye cik una :P

1. korang suke mam pe?? n kat mane biasenye korang mam??
:: suke mam nasi goreng tomyam, n masakn yg pedas.. heee [ org nogori mesti pedas kan :P ]
2. korang suke buat pe ek during free time??
:: on9 n update blog.. hahah! p ngorat org pon buleyh. weksss. [ kejer ta betol. jgn ikut yer kwn2 :P ]
3. kalau korang diberi plihan yg dlm memilih pasangan idop, org cmne korang suke?
:: yg boleyh bimbing sy, n hargai cinta sy ! 
4. korang tolong bg semangat sikit kat CIK UNA ni bole x??redahje pape pon..
:: awk study cepat, math algebon jgn luper, t en Aisya marah. hahhhaah :P
5. korang suke tengok movie pe ek?? malay?? jepan??english?? else....
:: salahh sume jrg tgk.. hahha . sy suke tgk katon jer :P
6. ha.. korang nk kawin umor bape?? jgn lupe jemput2 yer??haha
:: nk kawin bile smpai seru. tak kesah yg penting bwh 30 ats 25 :P
7. korangni suke x bace Blog CINTA CIK UNA ni??
:: suke bangat :)
8. kalo korang kua date biasenyer tempat cmne korang suke pilih??
:: kitaowg sempoi,, mne2 pon buleyh. hik2.. kfc yg selalu. sbb sy suke mkn kfc :)
9. kalo birthday mak korang bg pe?? bg ke x ni???hee
:: bg kek :)
10. dlm idop korang, korang pentingkan KAWAN or BF/GF korang??
:: dua-dua :P
11.ok, last, korang kenal cik una cmne??? ^^ huhu..
:: dlm belog, then ex-student uitm segamat !

hoorayy ! dah siap jawab soklan cik una.. pening taip blog dlm bus.. heee :D 








oke nk update dlm bus ^_^

selamat pagi malaysia ...
n kepada sume follower cik ekin ..
heyy i'm already dlm bus na..
odw to kangar @ arau , tempat ke-3 t'cinta .. [hep2 bukan t'cinta sbb ade bf or yg t'
cinta kt sne okie ..! sbb tmpt t'cinta sy dah bljar kt sne smbung degree .. alhamdulillah .. ]
nie first time aku jln ke kangar pgi2 mcm niey , itu yg aku nak kan sbnrnyer, hahhaa ! ;pp
sukeeeeee >,<
mule2 takut , gayat na sbb nek bus 2 tingkat nie.. sbb aku ta suke.. tpi nk wt mcm ner..
t'pksa naek gak .. klu ta naek. mmg tak smpai aku kt arau kan, nk teruskan perjuangan kali nieyh . !

so far dlm bus nieyh sgt best , mula2 dah fikir nk cuci mata kt luar sne,. cri pkwe2 hensem ka. [ hoiiiiii gilerrr na , aku bukan mcm tue . ]
at last msuk dlm bus .. firstly aku nmpk ape..
aku nmpk suis.. heeee .. suke giler aku sbb boleyh charge laptop ..
mule2 ragu2 nk gune.. tpi brani kan diri tnye abg2 kt bwh tue..
heyyy yaa dier kate " awk buleyh gune everything awk nk gune.. ].
wahh t'snyum besar aku . hahah !
tengs na to bus intercity sbb bg segla kemudahan yg best sgt2..
alhamdulillah..
ade wirelesss..
so ta pyh sy nk onn berok-band aku ..
hik2..
okeyh lah. nk citer tue jerk.
pg2 buta mcm nieyh ..
mmbawa hati ke kangar utk smbung stdy sy ke UiTM Arau .
hope sume okeyh ..

p/s : mak ayah along akn rindu .!! n to en.bf.. sy pun akn rindu kamu [every update sy, sy akn ttp ade cerita ttg kamu,. sbb sy igt awk !! ].. kwn2 juga.especially pkah n nadia. ! n sume kwn2 kt machang uh kt uitm shah alam .. love u olsss :))


nie bus nyer. hik ;p




tabah kan aku .

before melelapkan mata ,
before balik ke negeri ke-2 di utara sana ,
before bergerak ke utara pagi2 besok yg kena duduk dlm bus area 8 or 9 jam .
rasa nk upadate blog .
padahal bru jer update ^_^
kdg2 sakit bile igtkan balik .
tpi ape nk buat, aku manusia biasa , aku sabar .
follow every steps.
crilah yg terbaek utk mu ,
aku tahu siapa aku ..
aku hanya perempuan yg kamu kenal mcm dulu jugak .
so tak ade yg berubah .
aku akan jaga hati kamu , tpi harap kamu jaga lah hati sy .
n for those yg baca , sila berada dlm situasi ini .
kuat ker nk hadapi ?
sila lah delete picture yg kamu rasa boleyh melukakan hati kaum sama jenis dgn kamu .
kamu perempuan, sy pun perempuan .
kite same2 hadapi rite. ?
mungkin hrini hri sy .
maaf. entry kali nieyh buat sume org terasa .
i'm just nk happy sy balik..
plz return back gembira yg penah sy bina dgn dier.. can ?
don disturb our relationship..plz..

*airmatatemanakusekarang*
untuk memahami s'org yg sy syg .
i'm soory ..
love u .
doakan p'jalanan sy selamat ke utara besok .
gembira hari nieyh dpt wall post dr dier.
sbb dah lame tak dpt .
before nieyh org len yg dpt.
guaw2 senda sane sini ..
takpelah..
mengalah sumenyer cik ekin :)


p/s : i'm really miss u..sygg sgt2.. tak penah rse benci..sbb syg n cinta tue masih ade waktu mula2 knal taun lepas.. dah nk 2taun kite knl..jgn biarkan ai berlalu.. :)


paham ?

Saturday, November 12, 2011

kdg2 aku sendiri yg tak phm . aku sendiri yg jadi apekah sumenyer . minx pendapat sume org . tpi pendapat sume org same mcm aku punyer pendapat . bila aku ckp . mcm tak terima . what should i do rite now ? senyap ?

chEnta .

Thursday, November 10, 2011

alhamdulillah, dah officially 17 bulan aku ngn dier.
hope forever, even mcm2 dah dugaan kami berdua ...
amin , mohon direstui.. :)


sy ttp syg awk sme mcm dulu .

                                                
          *  even slalu b'gaduh dr awl kenal smpai skrg tak penah tak gaduh kan ? tpi sy ttp syg kamu . sgt2 oke .!  tak kesah ape dah  y penah terjadi.. love u! miss u! alotsssssssssssssss . chenta hati cik ekin ! :D

dpt tag dr cik yatt :D

sory bru pasan actually ade tag dr cik yatt nieyh . heee ~
nk melapang kan diri yg tgh tension n pening sbb pikir test . itu ini bagai. so lapang kan diri jwb soklan final dr cik yatt [ wahh! if final soklan mcm nieyh.. confirmm every sem DL ... ]
pendekkan citer . sy just nk jwb jer soklan cik yatt  nieyh !  hahaah ~ tak nak lebih2. [ ha nmpk lah malas cikit..  heee  :D ]

tak nak pkenalkan ttg diri aku, sbb tak femes mana pon.. just low profile jerr :)

nieyh sy nk jwb soklan cik yatt :))

  1. name penuh plus lahir kat mana?

          * name penuh Norashikin Binti Sulaiman , dlm bhsa jepon noruashiken [ haha . kan dah lebih explain nieyh ^__^ , lahir kt Hospital Daerah Kuala Pilah, sooo mmg pure org nogori .. yg penting jgn suh sy ckp nogori. ta reti sgtt . :D

     2.  suka kawan dengan aku tak? (juz jujur coz aku xmkn org)
          
         * jujur sy bru kenal cik yatt nieyh . so belom ramah lgi.. suke ? sy kwn jer ngn sume org. first jumper time convo. hik2.. okbai sy sgt segan taw. .. :D 


     3.  sanggup buat apa saja utk kawan?

           * sanggup ! selagi tak nyusah kan sy .. tpi tak sanggup klu benda yg dier suh buat tue langgar larangan dlm Islam :))

   4.  paling sedih kalau kehilangan...............?

        * kalau kehilangan org yg kite syg n cintai . t'utamanye family . n hilang benda yg kite suke . :)

  5 . pandangan mengenai pemerintahan Malaysia sekarang?

         * so far alhamdulillah, Malaysia msih dlm kawalan lgi [ wahai cik yatt, npe masuk soklan ala-ala sejarah . heee . tak reti nk jwb. lalaalal :D ]

  6. sila mention sepuluh nama yang paling korang tak boleh hidup tanpa mereka.

     * alamak ! ade ker ? heee ~ tpi yg pasti En.Sulaiman , Pn. Rohana , hafiz , hafizi , norazian [ haaa sume famil ], chenta , kawan2. a lots . senang citer spe yg sy baek. mesti sy tak nak kehilangannye.. asalkan dier bukan hak org lain . :D 


  7 . kelebihan yang korang rase tak de kat orang lain?

        * huu~ tak tahu lah ape yg ade. org jer yg suke judge sy nieyh . btw sy syukur ape yg ade kt diri sy .. 


lastly , thanx cik yatt  sbb sudi tag kt sy.. sorrryy sgt, jwb alaaa kadar jer . :))

salam aidiladha .

Tuesday, November 8, 2011

lame rsanya tak update blog..
bukan lupe nk update..
tpi busy sgt2..
skrg bru ade msa..
n tgh cuti mid term [ masa yg dinantikan oleh pelajar U . hik.hik ]
sebut pasal raya ? hurmm . tak meriah . tapi uwan ade buat korban. meriah sbb sume anak2 umwan balik.. tak meriah aku demama *_*..
sbb t'lmpau sejuk dlm bus selama 8 ke 9 jam, [ pjalanan dr kangar ke arau .. ewww lama sgt niee ]
tpi xperla.. dpt juga merasa snbut hari raya nieyh kan..
n nk ucapkan


* SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM, T'UTAMANYA BAGI MEREKA YANG SEDANG MENUNAIKAN HAJI *
[insyaallah one day, sy akn dtg ke tempat tue bawak mak ayah sy.. amin :) ] 



N.O.V.E.M.B.E.R

Wednesday, November 2, 2011

heee.. lmbt update ker ? soooryy =.=
just nk say.. dah nk hujung taun 2011 kan kite.. huu~
now dah msuk bulan 11..
selamat dtg happiness of november [ hope so , amin ].. goodbye sadness of october..


bye~
btw tak sabar nk cuti mid term .
then lega dh buat yg terbaek dlm 2 test yg dah lepas.. fail or pass..
insyaallah , aku tak kan give up ..
amin :')

apekah ?

mimpi ? mimpi apekah ? huu~
mimpi 2 org insan..
nape mesti dtg dlm mimpi nie..
antara A dan B, ermm ..
*_*

kuatkan aku..

Friday, October 28, 2011

sedih t'amat sgt.. 
rasa nak ngis..  
rasa tak mampu nk hadapi semua nieyh.. :"(

lemah kah aku ?

tak lame

sekejap jer kan ak dpt gembira tue... i'm really hurt ..
now i'll go ..
buatlah ape u nk buat...
bye. :'(

my big day

Sunday, October 23, 2011


syukur alhamdulillah semuanye selesai n dah sah ...
sah sebagai alumni student UiTM diploma quantitative science..
tengs yang hadir , mak yg t'syg , ayh tak dpt hadir sbb adik exam.. pakcik. n tak luper chenta sy punyer cousin [ yatt yusof ]..
n tengs to afiqah, nadia, layan kerenah sy .. tengs u olss.. happy sgt2 bile jumper kamu sume..
tak luper jugak. sam, yana, anie, ijan, ira, fain, tikah, ria, billa, sanat, azmir, azmi.. jumper juga kamu sume.. n tahniah kt sume.. soorryy tak sempat nk jumper sume... hope 1 day kite sume jumper oke :))




my convocation :)

                                                            
pakcik n my mom :)

kwn2 yg sempat jumper :)




with yatt , tengs present tue :)
from ^_^

cik nadia :)
cik afiqah :)

                                               


p/s : love u olss.. tengs sume yg selalu support sy. mak ayah, kawan2, mohd syarifuddin..n syukur kepada yg ALLAH diberikan kurniaan ini :)